Ratsuniityn porukan ryhmäkuvassa vasemmalta Julia Nikkanen (maajoukkueratsastaja, kenttäratsastus), Tuija Rosenqvist (ammattivalmentaja ja ratsastuksenopettaja), sekä Aki Karhapää (valmentaja ja kansainvälisen tason kenttäratsastaja).

Equibalansit talliympäristössä

Equibalans-tuotteet ovat käytössä Lempäälän Ratsuniityssä niin kilpahevosilla kuin ratsastuskoulun puolellakin. Ammattivalmentaja ja ratsastuskoulunopettaja Tuija Rosenqvist kertoo, kuinka tuotteita heillä käytetään:

”Meillä kilpahevoset saavat Equibalans ADE-liuosta koko talvikauden, noin marraskuu-huhtikuu-aikavälin. Tähän vielä yhdistetään treenien mukaan B-vitamiiniliuos”, Tuija kertoo, ja lisää että myös ratsastuskoulun ponit ja hevoset saavat koko kevätkauden kestävän ADE-kuurin.

”Kilpahevoset syövät koko kilpailukauden BE-vitamiinia. Lisäksi muutama hevonen saa yksilöllisesti myös muita lisävitamiineja ympäri vuoden, esimerkkeinä kesäihottumasta kärsinyt hevonen sekä hevonen, jolla on krooninen suolistosairaus, ovat vaikuttaneet hyötyvän B– ja E-vitamiinien lisäämisestä.”

Vitamiineja yksilöllisesti

Tuija kertoo, että kaikkia ratsastuskoulun hevosia arvioidaan yksilöllisesti koko ajan; miltä niiden yleisolemus näyttää, samoin karvapeite, vireystaso jne. Tämän mukaan tehdään muutoksia ruokintaan, esimerkiksi lisätään heinää, annetaan vitamiinikuuri tai vaikkapa jollekin jäykemmälle ikääntyvälle hevoselle Glucosaminbalans-kuuri nivelten hyvinvointia tukemaan.

Equibalans Probiotbalans on käytössä koko tallissa. Jos on epäilyksiä vatsan hyvinvoinnin suhteen, esimerkiksi löysävatsaisuutta, vatsan alueen kireyksiä, tai lannan muuttunutta koostumusta, laitetaan hevonen Probiotbalans-kuurille. Näitä oireita on jostain syystä usein syksyisin, tai uuden hevosen tullessa talliin tai joillakin herkemmillä yksilöillä heinäerän vaihtuessa. Kilpahevoset hyötyvät tästä myös pidempien kisareissujen ajan. Kuuri olisi hyvä aloittaa hyvissä ajoin ennen matkustamista”, Tuija kertoo.

Kilpahevoset syövät kuureina tarpeiden mukaan Glucosaminbalansia ja/tai MSM-valmistetta. Esimerkiksi vanhemmat hevoset kovemman treenijakson yhteydessä, tai nuoret 4-5-vuotiaat hevoset, joiden fysiikka saattaa olla hetkellisesti kehittyessään ja treenivastetta nostettaessa vähän kovilla.

”Ja magnesiumia löytyy aina hyllystä! Yleensä sitä syötetään treenien mukaan, esimerkiksi laukkatreenien, muun kovan lihastyön tai kisojen yhteydessä. Joskus sitä syötetään myös kuurina, jos on epäilyksiä lihasjäykkyyksistä tai hermostollisista oireista. Saattaa helpottaa ja rauhoittaa jos on helposti hermostuva ja ”kireä” ratsu kisoissa”, toteaa Tuija lopuksi.

Mitä mieltä Tuija, Julia ja Aki ovat tuotteistamme? Katso!